جمیلی: نسل جدید ایران باید مسئولیت مدیریت و توسعه کشور را بر عهده بگیرد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۴۵۱۲۹

جمیلی: نسل جدید ایران باید مسئولیت مدیریت و توسعه کشور را بر عهده بگیرد

ابراهیم جمیلی، مسئول بنیاد علم جمیلی، در نهمین جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان با اشاره به جمعیت ۴۱ درصدی نسل جدید کشور گفت: نسل زد دیجیتال‌محور، خلاق و هوش مصنوعی محور است و برای ایفای نقش خود در مدیریت، اقتصاد و توسعه کشور نیازمند حمایت، آموزش و فرصت‌های ویژه است.
جمیلی: نسل جدید ایران باید مسئولیت مدیریت و توسعه کشور را بر عهده بگیرد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ابراهیم جمیلی، مسئول بنیاد علم جمیلی، در جریان نهمین جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان که در دانشگاه تهران برگزار شد، با تحلیل جمعیتی و نسلی کشور، به بررسی وضعیت نسل‌های مختلف پرداخت و تأکید کرد که توجه ویژه به نسل جدید، ضرورت امروز کشور است.

وی با اشاره به نسل‌های مختلف از سال ۱۳۷۶ تا ۱۴۰۴ گفت: اگر نگاه کنیم، از سال ۷۶ تا ۹۱، حدود ۲۳ درصد جمعیت کشور متعلق به این دوره بوده است و از سال ۹۲ تا ۱۴۰۴، حدود ۱۹ درصد جمعیت کشور را نسل بعدی تشکیل می‌دهد. از این میزان، نسل قدیمی شامل ۵۹ درصد و نسل جدید حدود ۴۱ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. جمیلی با تفکیک جنسیتی افزود: در نسل اول، ۱۲ درصد مردان و ۱۱ درصد زنان حضور داشتند و در نسل دوم، ۱۰ درصد مردان و ۹ درصد زنان سهم داشتند.

جمیلی به ویژگی‌های نسل‌های مختلف نیز اشاره کرد و گفت: نسل قدیمی سنت‌گرا، سخت‌کوش و وفادار به کار بوده است. نسل بعد از آن، واقع‌گرا، مسئولیت‌پذیر و مستقل بوده‌اند. نسل بعدی، آزادی‌طلب و انعطاف‌پذیر بودند و نسل جدید یا نسل زد، دیجیتال‌محور، سریع، خلاق و با محوریت تکنولوژی و هوش مصنوعی شناخته می‌شوند.

وی با بیان اهمیت نسل جدید برای آینده کشور افزود: این ۴۱ درصد جمعیت نسل جدید باید مسئولیت‌های خود را در مدیریت، اقتصاد و سایر عرصه‌های کشور بر عهده بگیرند، اما تاکنون هیچ ساختار یا سازوکار مشخصی برای ایفای این مسئولیت‌ها طراحی نشده است. جمیلی با تأکید بر ضرورت آماده‌سازی این نسل برای ایفای نقش در جامعه، پرسید: «چه کسی باید رهبری گروه‌ها را به عهده بگیرد؟ چه کسی باید از توانمندی و بهره‌وری این نسل استفاده کند؟ چه کسی مهارت‌ها و سوادآموزی لازم را به آن‌ها منتقل خواهد کرد؟»

وی با انتقاد از نگرش منفی نسبت به مهاجرت جوانان گفت: برخی تصور می‌کنند این نسل باید مهاجرت کند، اما واقعیت این است که بیشترین ظرفیت و پتانسیل برای توسعه کشور در همین جوانان وجود دارد و باید زمینه‌های حضور و مسئولیت‌پذیری آن‌ها فراهم شود.

جمیلی در ادامه اعلام کرد که دهمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان قرار است سال آینده برگزار شود و افزود: «رویکرد ویژه ما در این دوره، تمرکز بر نسل جدید است و می‌خواهیم جامعه، مسئولان، دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی را به همکاری و حمایت از این نسل دعوت کنیم تا نسل جدید بتواند در ساختن ایرانی آباد، آزاد و تحول‌آفرین نقش ایفا کند.»

وی در پایان سخنان خود با تأکید بر اهمیت مشارکت جامعه در پرورش نسل آینده، گفت: بنیاد علم جمیلی آماده است تا در این مسیر همراهی و حمایت کند و از همه خواست تا در این مسیر همکاری داشته باشند.





پربازدیدترین آخرین اخبار